Begeleid wonen

De WalBurgt biedt verschillende soorten woonvormen in Amersfoort en in Kaatsheuvel.

In Amersfoort beschikt de WalBurgt over drie “fase 1” woningen. In Kaatsheuvel beschikt de WalBurgt over één “fase 1” woning. Dit zijn woningen in de wijk waar 2 tot maximaal 4 cliënten samenwonen. In deze woningen beschikken de bewoners over een eigen slaapkamer en delen zij de gemeenschappelijke ruimtes zoals woonkamer, keuken, badkamer en tuin. Er is in deze woonvormen veel begeleiding aanwezig.

In Amersfoort en Kaatsheuvel is er ook doorstroom naar “fase 2” mogelijk. In Amersfoort beschikken de bewoners dan over een eigen studio in een appartementen complex met in totaal 4 studio’s. In Kaatsheuvel beschikken de bewoners over een geheel eigen 3 kamer appartement. In “fase 2” komt begeleiding op afspraak langs.


Visie
De WalBurgt hanteert als uitgangspunt dat ook cliënten met een stoornis kunnen leren en ontwikkelen en het recht hebben om midden in de maatschappij te staan en daarin volwaardig te participeren. Bij het ondersteunen van de cliënt hanteert de WalBurgt de wens van de cliënt als leidraad voor haar handelen en betrekt haar cliënten daar waar mogelijk bij het ondersteuningsproces.

De WalBurgt 2013, All rights reserved